Izjava o digitalnoj pristupačnosti

Back to top

Izjava o pristupačnosti

-CZSS Kutina kao javna ustanova obvezna je osigurati pristupačnost svojih mrežnih lokacija u skladu sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske (NN 17/19) od 23. rujna 2019., kojim se u nacionalno zakonodavstvo preuzima Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.

-Izjava o pristupačnosti odnosi se na mrežnu stranicu CZSS Kutina.

 

Izvršene prilagodbe na mrežnoj stranici:

  • objavljeni tekstovi su u fontu koji se može povećati i smanjiti posredstvom Izbornika pristupačnosti
  • posredstvom izbornika pristupačnosti moguće je podesiti boje stranice u sivim  tonovima,
  • posredstvom izbornika pristupačnosti moguće je podesiti jaki kontrast boja stranice
  • posredstvom izbornika pristupačnosti moguće je podesiti boje stranice u negativu
  • posredstvom izbornika pristupačnosti moguće je podesiti svijetlu pozadinu stranice
  • posredstvom izbornika pristupačnosti moguće je podesiti moguće je postaviti da su sve poveznice na stranici podvučene linkovi
  • posredstvom izbornika pristupačnosti moguće je podesiti čitljiv font
  • posredstvom izbornika pristupačnosti moguće poništiti sve opcije digitalne pristupačnosti i postaviti izgled stranice u originalnu formu

 

Status usklađenosti:

-Mrežna stranica CZSS Kutina je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora.

 

Nepristupačni sadržaj:

 

Povratne informacije i podaci za kontakt

Ukoliko vam je potrebna pomoć u bilo kojem dijelu naše mrežne stranice ili želite prijaviti problem s pristupačnošću kontaktirajte nas na info@czss-kutina.hr ili putem telefona 044 683 603 i 683-591.

 

Inspekcijski nadzor

Tijelo nadležno za praćenje usklađenosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora sa zahtjevima pristupačnosti i nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti je Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.

 

U slučaju nezadovoljavajućih odgovora na obavijest ili zahtjev za povratne informacije o pristupačnosti ove mrežne lokacije, korisnici se mogu obratiti Povjereniku za informiranje putem elektroničke pošte: info@czss-kutina.hr.

 

U Kutini,  23.09.2020.